01/02/2023

Flexibele arbeidsvoorwaarden, een no-brainer voor HR

Waarom wij geloven dat flexibele arbeidsvoorwaarden een no-brainer is voor HR.

Ben je op zoek naar een manier om de werknemerservaring te verbeteren en werknemerstevredenheid te verhogen? Dan is de kans groot dat je de term ‘flexibele benefits’ al eens bent tegengekomen. Maar wat zijn flexibele benefits en waarom zijn ze zo belangrijk voor de huidige arbeidsmarkt?

Flexibele arbeidsvoorwaarden. Wat is het?

Flexibel belonen is een nieuwe benadering van arbeidsvoorwaarden. Er is niet één vast pakket arbeidsvoorwaardenpakket dat beschikbaar is voor iedereen. In plaats daarvan is er een breed aanbod aan voordelen en daaruit kan gekozen worden. Bij YourCampus noemen we het flexibele benefits, omdat werknemers zelf hun arbeidsvoorwaarden kunnen selecteren. De flexibiliteit zit ‘m in het feit dat de keuze iedere maand anders kan zijn.

Stel je voor, je bent net afgestudeerd en begonnen aan je eerste baan. Wat is er aantrekkelijker dan een mobiliteitspakket om de kosten voor je woon-werkverkeer te verzachten? Of wat dacht je van de mogelijkheid om je vakantiegeld flexibel uit te laten betalen? Dat kan meer dan welkom zijn voor dure, ongeplande, maar noodzakelijke uitgaven.

Misschien is je werknemer juist net een gezin is gestart. Heb je dan niet heel andere behoeften dan een starter? Flexibele benefits stellen je werknemers in staat om precies datgene te kiezen wat zij nodig hebben, wanneer zij het nodig hebben.

Voordelen van flexibele benefits

Er zijn verschillende redenen waarom we bij YourCampus vinden dat flexibele benefits de toekomst voor HR zijn:

  • Personalisatie van arbeidsvoorwaarden. Iedereen wil wat anders. Dat maakt het zo moeilijk om een arbeidsvoorwaardenpakket te creëren wat al je werknemers aanspreekt. Niet alleen werken er tegenwoordig meerdere verschillende generaties samen op de werkvloer, er zijn natuurlijk ook de persoonlijke interesses van iedereen. Het over één kam scheren van mensen gaat niet doorslaggevende resultaten behalen.
  • Werknemerstevredenheid. Door werknemers de mogelijkheid te geven om hun eigen benefits te kiezen, is de kans groot dat ze zich meer gewaardeerd voelen, maar ook meer betrokken voelen bij het bedrijf. Op die manier stijgt de werknemerstevredenheid of ‘employee engagement’.
  • Tevredenheid en productiviteit. Met arbeidsvoorwaarden die passen bij de wensen van werknemers, kun je ook meer tevreden werknemers verwachten. Deze hogere werknemerstevredenheid kan vervolgens weer voor een verhoogde productiviteit zorgen. Gelukkige werknemers zijn namelijk productieve werknemers.
  • Aantrekken van talent. Bij het zoeken van een nieuwe baan kijken werknemers niet alleen naar het salaris, maar ook naar de secundaire arbeidsvoorwaarden. Pensioen en reiskosten zijn belangrijk, maar door flexibele benefits aan te bieden, kan een bedrijf zich onderscheiden van andere werkgevers. Op een krappe arbeidsmarkt kan die onderscheiding nét datgene zijn wat helpt met talent aantrekken. Het bieden van een flexibel beloningspakket laat zien dat je rekening houdt met de individuele behoeften van je werknemers. 
  • Lagere kosten als werkgever. Ook onze geautomatiseerde administratie is een ander groot voordeel. Je komt alleen maar in contact met YourCampus. Van ons ontvang je de factuur.

In plaats van dat je iedere benefit zelf moet vinden, contact op moet nemen met de partij, een contract moet onderhandelen en ondertekenen, regelen wij dat allemaal. Beter nog, we hebben het al geregeld: ons platform staat al vol met arbeidsvoorwaarden – meer dan 250 unieke partners om precies te zijn, waaronder 10.000+ sportlocaties en 100.000+ trainingen & opleidingen  - en vaak nog met mooie kortingen voor je werknemers. Iedere maand voegen daar nieuwe leuke voordelen aantoe. En daar hoef jij niets meer voor te doen. 

De toekomst van HR

Wij geloven dat het tijd is om af te stappen van de one-size-fits-all mentaliteit.

Bij YourCampus geloven we dat iedere werknemer anders is en andere behoeften heeft. Door te luisteren naar de behoeften en wensen van je werknemers krijg je waarschijnlijk al snel door dat iedereen wat anders wilt. Werknemers willen iets dat persoonlijk bij ze past, bij hun leeftijd, hun levensstijl, hun persoonlijkheid. En dat is precies wat flexibele benefits bieden. 

Waarom YourCampus?

Bij YourCampus begrijpen we het belang van flexibele arbeidsvoorwaarden. We hebben een gebruiksvriendelijke oplossing ontwikkeld waarmee werknemers hun eigen arbeidsvoorwaarden kunnen kiezen. Want we geloven dat een persoonlijke benadering van belonen het beste aansluit bij de uiteenlopende wensen en levensfases van werknemers. Klinkt goed, toch? 

Want via het YourCampus platform krijgen werknemers een maandelijks budget dat ze kunnen besteden aan de flexibele arbeidsvoorwaarden die het beste bij hen passen. 

Aantrekkelijk werkgeverschap

Als werkgever val je op met een sterk en persoonlijk arbeidsvoorwaardenpakket tussen concurrerende bedrijven. Want denk er eens over na: als elke werknemer kan kiezen voor de secundaire arbeidsvoorwaarden die jou gelukkig maken, ben je dan ook niet gemotiveerder en meer betrokken bij je werk?

Flexibele benefits ook de toekomst voor jouw bedrijf?

Wil jij je werknemers ook een flexibel benefitspakket aanbieden? Plan een demo met één van onze experts in.