14/09/2023

Een flexibel benefitspakket voor een snelgroeiend digitaal bedrijf

Een flexibel benefitspakket voor een snelgroeiend digitaal bedrijf

Het digitale media- en techbureau DEPT® wilde benefits en beloningen voor werknemers op een andere manier aanbieden. Met een snelgroeiend aantal werknemers bij DEPT®, veranderde namelijk de voorkeuren voor secundaire arbeidsvoorwaarden op een rap tempo. Alhoewel werknemers al een vrij ruim benefitspakket kreeg, wilde DEPT® graag hun aanbod verbreden. Ze waren op op zoek naar een manier om benefits te bieden die paste bij de wensen en behoeften van iedere werknemer.

Bij DEPT® was er behoefte aan een benefitspakket dat flexibel kan worden ingezet. Maar dan wel bovenop de arbeidsvoorwaarden die al aan alle medewerkers werden aangeboden, inclusief essentiële categorieën als Learning & Development en Mentaal Welzijn. Omdat de vrije ruimte van de WKR niet voldoende ruimte bood, was er behoefte aan een aanvullende oplossing die met "salariscomponenten" kon worden ingezet. Voor DEPT® was de oplossing uiteindelijk om vakantiegeld in te zetten de benefits.

Om aan die eis te voorzien bouwde YourCampus een in-app oplossing voor werknemers, waar ze flexibel hun vakantiegeld konden beheren en besteden. Op een manier die past bij hun persoonlijke behoeftes.

Vakantiegeld flexibel uitbetaald
Het leven kan dure en onverwachte uitdagingen onze kant op sturen. DEPT® wilde dat werknemers er iets tegen konden doen zonder in financiële problemen te komen. 

Werknemers kunnen hun vakantiegeld uitbetaald krijgen op hun persoonlijke rekening. Dit selecteren ze zelf in de YourCampus app, op welk moment dan ook. Werknemers kunnen zelf beslissen wanneer ze een eenmalige uitbetaling willen ontvangen of kunnen een maandelijkse uitbetaling selecteren.  

Vakantiegeld als flexibel benefitsbudget
Werknemers van DEPT® kunnen er ook voor kiezen om hun vakantiegeld als extra budget voor de YourCampus marktplaats, in plaats van een uitbetaling op hun bankrekening. Op die manier kunnen ze extra benefits selecteren, bovenop de al bestaande secundaire arbeidsvoorwaarden van DEPT®. 

Ownership & vertrouwen

De oplossing van YourCampus heeft op een aantal vlakken een impact kunnen maken:

  • Financiële ownership en autonomie. “Mensen vinden het gewoon heel fijn dat ze meer zeggenschap hebben. Dat je er zelf wat mee kan op het moment dat je het nodig hebt.”
  • Financieel welzijn. DEPT® werknemers kunnen ervoor kiezen om hun vakantiegeld uitbetaald te krijgen wanneer ze dat willen en hebben toegang tot collectieve kortingen in de YourCampus app. 
  • Vertrouwen in werknemers. YourCampus geeft DEPSTERS toegang tot 48 extra benefits. Dankzij de app kunnen ze daar gebruik van maken wanneer ze dat maar willen.
  • Een perfecte fit voor de bedrijfscultuur. “Zonder deze talentvolle mensen hier is er helemaal niks. We zijn echt een people business. [...] Dat zit in de cultuur. Daar past YourCampus ook heel goed bij, bij die filosofie.” 
  • Minder administratief werk voor de HR-afdeling. Er is geen extra administratief werk voor iedere aparte benefit. Dat scheelt HR enorm veel waardevolle tijd.
  • Inzichten. Via het werkgeversportaal kan DEPT® zien welke benefits het meest gebruikt worden. Op basis van deze inzichten kan DEPT® de opties bieden die het beste bij de werknemers passen.

Conclusie
DEPT® heeft een manier gevonden om te breken met de standaard, “traditionele” manier waarop vakantiegeld wordt gebruikt. In plaats daarvan introduceerden ze flexibiliteit en autonomie in de vorm van een nieuw arbeidsvoorwaardenpakket. In YourCampus vonden ze een oplossing die hun bedrijfscultuur weerspiegelt en op een innovatieve manier tot leven brengt.